WILLIAM AARSLAND

Arkitekt (MNAL) Partner &

Daglig leder

w@vidveiwilliam.no

+47 906 02 366

 

 

 

OLAV VIDVEI

Arkitekt (MNAL) & Partner

 

o@vidveiwilliam.no

+47 906 70746

 

 

 

COLLABORATING WITH

Cerejeira Fontes Architects

OPAFORM

Kvalbein Korsøen Arkitektur

 

 

 

TUTORING AT

Bergen School of Architecture

 

 

VIDVEI & WILLIAM ARKITEKTER holder til i Steinkjellergaten i Bergen og drives av Ark. MNAL William Aarsland og Ark. MNAL Olav Vidvei. I alle prosjektene vi gjør er vær, vind, landskap, terreng, sol, lys, himmelretning og klima premissgivere. I dialog med byggherre ønsker vi å skreddersy løsninger og skape god arkitektur fra idéfase til prosjektering og ferdigstilling. Vårt mål er å skape unike bygninger som tar vare på sine omgivelser, tradisjoner og mennesker, med fokus på materialbruk og gode løsninger. Kontoret har siden 2015 gjort flere prosjekter der interiør er en like viktig del av opplevelsen. 

Et viktig aspekt for kontoret er samarbeid med andre arkitekter, studenter og forskjellige fagdisipliner. Vi er et lite kontor som hele tiden søker å ha stor fleksibilitet og inngår ofte samarbeid med andre arkitektkontorer på større prosjekter. 

Kontoret har etablerte samarbeid med arkitektkontor som har bred erfaring innen boligbygging, skoler og idrettsanlegg, urban planlegging, interiørarkitektur og landskapsarkitektur.  

WILLIAM AARSLAND er arkitekt og daglig leder i kontoret. Som lærer ved Bergen Arkitekthøgskole tilføyer han kontoret et viktig aspekt av undervisning og samarbeid med studenter innen arkitektur og design. William er lærer i flere "Design & Build" kurs ledet av Opaform som ofte resulterer i bygde arkitektoniske grep. Prosessen i disse kursene er viktig som både pedagogisk verktøy og som mulighet til å undersøke ulike eksperimentelle byggteknikker. Fra før har han bred erfaring innen idrett, som tidligere aktiv langrennsløper, hovedtrener for idrettslag og satsingslag i Rogaland og Agder, og som skiinstruktør i Skiopplevelser.no. 

OLAV VIDVEI har, i tillegg til arkitektutdanningen, fagbrev i tømrerfaget og bred erfaring fra rehabiliterings- og restaureringsprosjekter til bygging av nye skoler og boligblokker. Med en stor interesse for friluftsliv og en fascinasjon for håndverk og tre som byggemateriale tilføyer han kontoret en solid kunnskap og omtanke for natur og tradisjonell byggeskikk.

Olav har også tidligere erfaring fra ferdigstilling og detaljprosjektering hos arkitektkontoret LJB.